Csőtörés miatt vízhiány lépett fel Eger déli részén

Csőtörés történt Lajosvárosban január 7-én. A Faiskola utcában meghibásodott ivóvízvezeték miatt Eger déli részén vízhiány keletkezett.

Vízhiány alakult ki a város déli részén, miután meghibásodott egy 200 mm átmérőjű ivóvízvezeték az egri Lajosvárosban – tudatta a heol.hu.
 
A hibát, mely a Faiskola utcában keletkezett, január 7-én reggel 8-kor észlelték – a probléma miatt Eger déli részén nyomáscsökkenést tapasztalhattak a lakók – mondta el Bárdos Zsolt, a Heves Megyei Vízmű Zrt. Egri Üzemegységének vezetője.
 
Csőtörés miatt vízhiány lépett fel Eger déli részén - Fotó: heol.hu
Csőtörés miatt vízhiány lépett fel Eger déli részén - Fotó: heol.hu
 
A szakemberek azonnal megkezdték a hiba elhárítását, a hibás vezetékszakasz kizárását. A leszakaszolást követően a nyomás helyreáll, de a víz zavarosodását még észlelni lehet – írta a heol.hu.
 
A Faiskola utcában várhatóan 7-én délutáén még vízhiány lesz, a szolgáltatás teljes helyreállításáig – mondta Bárdos Zsolt. Óvatos közlekedésre hívta fel a figyelmet a Faiskola utcában, a fagyveszély miatt.
 
Ahol a víz zavaros, ott a hálózatot átöblítik, míg azokra a területekre, ahol nincs víz, lajtoskocsit küldenek – írta meg a heol.hu.
 
Fotó: heol.hu 
 
B.A.