Cukrászok találkoztak Egerben
Cukrászoknak szervezett szakmai találkozót a Gasztropont a Hotel Egerben.
Régiónkból 120 szakember vett részt a második alkalommal megrendezett gasztronómiai fórumon, melynek lényege a tapasztalatcsere. Az eseményen Surányi István, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének új elnöke szólt a szakmát érintő legfontosabb kérdésekről, majd Zsolnay Gábor szakoktató tartott előadást a cukrászat múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Talmácsi Károly cukrászmester a csokoládé történetéről és felhasználási lehetőségeiről beszélt. Lusztigh Marika cukrász pedig a csokoládé díszítéséről gyakorlati bemutatót is tartott. Reformtorták és édességek, bio-alapanyagok és diabetikus készítmények is terítékre kerültek. A program zárásaként Kopcsik Lajos mestercukrász kalauzolta el Marcipán Cukrászdájába a kollégákat.
pcs