Eger volt az egyik leglátogatottabb város októberben

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleményt adott ki, miszerint a vendégszámokat tekintve Budapest és Hajdúszoboszló után Egerben jártak a legtöbben október havában. 

A járvány miatt ugyan volt némi turisztikai visszaesés az ősszel, az egy évvel ezelőtti látogatószámokhoz képest 13% a visszaesés, mégis közel másfél millió belföldi utazót regisztráltak. A külföldiek jóval kevesebben voltak, lévén határzár van Magyarországon, de üzleti, tanulmányi vagy egészségügyi ellátási céllal, vagy a V4 országokból érkezőket tárt karokkal fogadták. 
 
 
egribazilika_nagy
Az Egri Bazilika
 
 
A szálláshelyeket nézve az emberek legszívesebben szállodákban pihentek, a vendégéjszakák 49%-át itt regisztrálták. Egerben kis híján négyszáz elérhető szállás van a Szállás.hu adatai szerint, ezek közül apartmanból van a legtöbb, pedig egyik-másik hotelszoba is elérhető árban van. 
 
Eger a tavalyi évben nyerte el az Év Turisztikai Települése címet, a jelek szerint mit sem változott a város vagy környéke iránti érdeklődés, az októberre vonatkozó adatok szerint a turisták 14%-a a Mátra-Bükkben pihent rá a közelgő karácsonyra. 
 
 
 
M. A. 
 
Fotó: eger.hu