Egerben is hatékonyan működik a duguláselhárítás

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor a házban valamelyik lefolyó eldugul, hiszen akkor nem tudjuk használni. Különösen problémás a helyzet, amikor például a káddal vagy a WC-vel adódik probléma, azokat ugyanis nem tudjuk hosszasan nélkülözni.  

Szerencsére a gyors és hatékony duguláselhárítás Eger városában is megvalósulhat, ha profi szakemberre bízzuk a munkát. Persze érthető, ha először házi módszerekkel szeretnél próbálkozni, ha ugyanis nem olyan nagy a baj, akkor Te is meg tudod oldani a problémát. 

Duguláselhárítás Egerben házilag: így csináld jól 

Először érdemes bevetni a boltban megvásárolható lefolyótisztítókat, a kisebb dugulásukon ugyanis azok is segítenek. Csak egyszerűen öntsd bele a mosdókagylóba, a WC-be vagy ahol épp probléma van a lefolyóval és várj pár percet. Ha ez nem hoz eredményt, akkor valami ütősebb megoldás fog kelleni. 

Előfordulhat, hogy az elzáródás a vártnál makacsabb és még ezek után sem jutsz eredményre. Ilyenkor érdemes bevetni a pumpálást. Ez is egy viszonylag egyszerű módszer, csak arra kell figyelned, hogy a megfelelő technikával csináld. A lényeg, hogy pumpáláskor vákum alakuljon ki és ne add fel, ha az első pár percben nem történik semmi. Sok esetben legalább 15 percig kell pumpálni a lefolyót, mire sikerül megszüntetni a dugulást.

Amennyiben lehetséges, például a mosdó- vagy a mosogatókagylónál érdemes szétszerelni a csöveket, mert gyakran valamilyen szennyeződés vagy például hajcsomó okozza az eltömődést. Arra viszont figyelj, hogy miután szétszedted az alkatrészeket utána vissza is tudd rakni őket. Ha még soha nem csináltál ilyet és nem vagy biztos a dolgodban, akkor kérd inkább szakember segítségét!

Amikor ideje segítséget hívni

Akkor sem kell kétségbeesned, ha minden próbálkozásod ellenére a dugulás még mindig fennáll. Ha a megfelelő szakemberrel veszed fel a kapcsolatot, akkor nagy valószínűséggel még aznap házhoz fog menni és szakszerűen megcsinálja a duguláselhárítást. Egy tapasztalt szakértő még a legádázabb eltömődéseket is gyorsan meg tudja szűntetni.