Egri rekordkísérlet a Nyírség Fesztiválon
Tavaly az egri várban állított fel Guinness-rekordot Dósa Tibor királyi főszakács, idén a Nyírség Fesztiválon kísérli meg.
Tavaly nyáron nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy egy speciális edényben több mint tízezer adag gulyást készítsen el, amelyből végül összesen 11 ezer 200 adagot mértek ki. A rendkívüli teljesítmény hallatán a szakember a közelmúltban Nyíregyházáról kapott felkérést, hogy vegyen részt az e hét végén a harangodi erdőben megrendezendő Nyírség Fesztiválon, és tegyen kísérletet egy 15 ezer adagos pincepörkölt elkészítésére. Dósa Tibor elmondta, hogy az alapanyagot a szervezők biztosítják, ő maga pedig csütörtökön indul a helyszínre, ahol előkészíti a terepet a kulináris attrakcióhoz. A hozzávalókat – egy mázsa hagymát, két mázsa zsírt, 7 mázsa húst, 20 mázsa krumplit – a rekordkísérlet előtti napokban aprítják, hámozzák, majd az egri mintához hasonlóan éjszaka kezdenek a főzéshez. Így az étel – a tervek szerint – másnap délre készülhet el. A mester ezúttal a legnagyobb egytálétel, s legtöbb kimért adag kategóriában szeretne bizonyítani.
pcs
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet Hungary www.mconet.hu