Egriek javaslata alapján választják meg az év szőlészét, borászát és borgasztronómusát

Az egri hegyközség választmánya arra kéri a város polgárait, szőlő- és bortermelőit, hogy tegyenek javaslatot 2004 egri szőlőtermelőjére, bortermelőjére és borgasztronómusára.
„Az év egri szőlőtermelője” az a gazda lehet, aki igényes, jó minőségű szőlőt termelt, s példamutatóan rendben tartotta ültetvénye környezetét. E címet először 1998-ban ítélték oda posztumusz Csabai Sándornak. Azóta Thummerer Vilmos, Tóth Attila, Simon József, Bukolyi László, s legutóbb Kovács Márton kapta meg. „Az év egri bortermelője” lehet az, aki jó borokat készített, s szerepelt a hazai és külföldi versenyeken, segítette, tanította, jó szívvel bátorította társait, pincéje példamutató. Első alkalommal 1997-ben kaphatta ezt egri borász, Vincze Béla. Azóta Gál Tibor, dr. Lőrincz György, dr. Pók Tamás, a Thummerer házaspár, Simon József, tavaly pedig Sike Tamás vehette át. „Az év egri borgasztronómusa” címet először 1999-ben osztották ki. Ezt olyan vendéglős, gasztronómiai szakember nyerheti el, aki az egri borok tekintetében kiemelkedő tudású, s hozzájárul Eger szőlő- és borkultúrájának a gasztronómia terén való elismertetéséhez. E címet ez idáig Marosfalvi László és Bíró József, Cseh András, Konkoly György, Juhász Attila, valamint Szajlai Bertalan érdemelte ki. A választmány kéri: a javaslatokat – írásban – március 17-ig juttassák el a hegyközség címére (3300 Eger, Deák Ferenc út 51.), vagy a 36/411-943-as faxszámra.