Fejlesztik az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadiont

Jelentősen fejlesztik a Szentmarjay Tibor Városi Stadiont, melynek eredményeképp alkalmas lesz NB II-es mérkőzések lebonyolítására.

A Szentmarjay Tibor Városi Stadion focipályája és az atlétikai pályája nemrég teljesen megújult. A következő cél a stadion épületének korszerűsítése, melynek során megépül egy új főépület, újjáépítik és fedik a lelátókat, valamint tűzjelző, riasztó és beléptető rendszert építenek ki.
 
Védelmi rendszerekkel is felszerelik a stadiont
 
A stadion 41801 négyzetméteres területének 30%-át lehet beépíteni. A fejlesztések keretében létrehoznak egy kétszintes VIP épületet, öltözőkkel, gépészeti helységgel, elektromos helységgel, az emeleten pedig tárgyalókat, irodákat, stúdiókat alakítanak ki. Az épület lapostetős lesz, kavicsos leterhelő réteggel. A fő lelátó 4 épületegységből áll majd, amely mosdókat, büféket foglal magába. A vendég lelátó részt 67 négyzetméter nagyságúra tervezik.
 
A cél, hogy a létesítmény alkalmassá váljon NB II-es mérkőzések megtartására, ezért meg kell felelnie az MLSZ infrastruktúra szabályzatának, amely „D” kategóriát ír elő. A modernizálás során a szükséges védelmi rendszerekkel is felszerelik a stadiont.
 
BG
Forrás: MagyarÉpítők, Egerhírek
A képek illusztrációk