Hetvenedik alkalommal rendezik meg az ökölvívó versenyt Egerben

Összesen 244-en vesznek részt az Egerben hetvenedik alkalommal megrendezett Bornemissza Gergely nemzetközi ökölvívó emlékversenyen. Tizennégy országból érkeztek az eseményre, amely május 18-tól veszi kezdetét és péntekig, május 21-ig tart.  
 

A Bornemissza Gergely nemzetközi ökölvívó emlékversenyt az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezik meg, majdnem 250-en vesznek rajta részt. Tavaly a járvány miatt nem rendezték meg az eseményt, amelynek hatása érezhető is volt Bertók Róbert szövetségi kapitány szerint. Bertók sajtótájékoztatón kitért rá, hogy ennek az emlékversenynek nagy súlya van. Szerinte megkérdőjelezhetetlennek számít a junior és ifjúsági korosztály tekintetében, ez ráadásul válogató verseny is.  

 

A sajtótájékoztatón

A sajtótájékoztatón


Mint elmondta, az ifjúsági mezőnyben viszonylag alacsonyabb a létszám, mert pár héttel ezelőtt volt az ifjúsági világbajnokság, de a 244 nevező szép számnak mondható.  


Bajkai István elnök a sajtótájékoztatón kiemelte, hog a Magyar Ökölvívó Szövetség büszke az egriek nagy támogatására és hálás is mindezért. A szakemberek munkájának fontosságát méltatta, hiszen ők azok, akik tudják, hogy nagy fizikai és lelki terheléssel járó jó neveléssel érhető el eredmény.  


A város polgármestere, Mirkóczki Ádám elmondása szerint Egerben stratégiai jelentőségű a sportélet és büszke, amiért a város otthont adhat az emlékversenynek. Mindezt közösségi oldalán tett bejegyzésében is megerősítette, sok sikert és szép eredményeket kívánva az egri versenyzőknek.  

 


M.A. 
Forrás: mti 
Fotó: Mirkóczki Ádám/ Facebook