Jelentős összegekkel támogatják az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kutatásait

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) közzétette az "OTKA" fiatal kutatói kiválósági program 2021. évi nyerteseit. Ennek keretében 2 kutatást is támogatnak az Eszterházy Károly Egyetemen.

A meghirdetett OTKA pályázat a tudományos fokozattal rendelkező kutatók számára hirdették meg annak érdekében, hogy saját kutatócsoportot alakítsanak ki és önálló kutatásokat valósítsanak meg. A felhívásra pályázni 2021. március 2-ig lehetett.
 
Támogatják az egyetem kutatásait
 
A beérkezett pályázatokat egy meghatározott szempontrendszer alapján bírálták el, melyhez külső anonim szakértői csoportokat vontak be.
 
Miután az értékelések megtörténtek, az innovációért felelős helyettes államtitkár elfogadta a döntéselőkészítő csoportok javaslatát és úgy határozott, hogy támogatja az egyetemen Dr. Geml József tudományos tanácsadó, az egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjában működő MTA-EKE Lendület Környezeti Mikrobiom Kutatócsoport vezetőjének Környezeti tényezők és erdészeti fahasználatok hatása az erdei mikrobiom összetételére, funkcióira és interakció-dinamikájára című pályázatát, valamint Dr. Fábián Máté, a Történelemtudományi Intézet Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének adjunktusa Politikai átmenetek és rendszerváltások - Az észak-magyarországi vármegyék tisztviselőinek társadalomtörténeti vizsgálata (1944-1950) című kutatását.
 
BG
Forrás: NKFIH.GOV.hu, Eszterházy Károly
A képek illusztrációk