Megtriplázza gyártott bonbonainak számát a Stühmer

A magyar édesipari termékeket gyártó Stühmer Kft. kapacitásbővítést hajt végre Egerben. Háromszor annyi bonbont és kétszer annyi süteményt gyártanak majd az egri üzemükben, ezáltal nemcsak a termékpalettát bővítik, vagy a lakossági igényeket elégítik ki nagyobb ütemben, hanem munkahelyeket is teremtenek a városban.  

Akár tizenkét fővel is bővülhet a jelenleg kilencvenöt embert foglalkoztató Stühmer dolgozógárdája a soron következő kapacitásbővítésének köszönhetően. Az exkluzív csokoládéiról és édesipari termékeiről ismert Stühmer összesen 300 millió forintos beruházást hajt végre, amelyhez 100 millió forint támogatást biztosít a kormány is.  

 

Csokoládé

Csokoládé

 

Üzemének kapacitása megsokszorozódhat, így több helyre juttathatnak el még több édességet. A vállalat százötven terméknél is többet gyárt az ország négy településén.  Budapesten, Egerben, Gyöngyösön és Makláron van üzemük, országszerte pedig hét exkluzív márkaboltot üzemeltet.  
 
A nyilvános cégadatok szerint a 2004-ben alapított Stühmer Kft. 2019-ben 2,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Csokoládéik közkedveltem, a 2020-as Év szaloncukra verseny dobogójának harmadik fokára állította a vállalatot a pisztáciakrémes bonbonjuk. 
 

 

M. A. 

Forrás: Index