Milliárdokat fordíthat terület-és településfejlesztésre Eger

Több mint 8 milliárd forintot kap Eger terület- és településfejlesztésre, míg Heves megye közel 67 milliárdot használhat fel ugyanezekre a célokra.

Dr.Pajtók Gábor Heves- Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből 8 milliárdot fordíthatnak Eger fejlesztésére. Ez az összeg a korábbi fejlesztési ciklus során felhasználható összeg több mint a kétszerese.
 
Útfejlesztésre is lesz pénzforrás
 
Elmondta még, hogy komplex pályázati projektek keretében 67 milliárd forint érkezik a megyébe. Egernek nem kell kiírt pályázatokra jelentkeznie, mert összeállíthatja, hogy mit szeretnének fejleszteni.
 
A kormánymegbízott fontosnak tartja, hogy az összeg felhasználása találkozzon a helyi lakosok és a településre látogatók igényeivel, elképzeléseivel. Konkrét javaslatokat is megfogalmazott, melynek keretében felújíthatják a helyi játszótereket, új közösségi tereket alakíthatnak ki, energetikai fejlesztéseket valósíthatnak meg, az önkormányzati gyűjtőutakat korszerűsíthetik, parkolóhelyek számát növelhetik és fejleszthetik a város közlekedésbiztonságát.
 
Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke szerint a megnyíló Top Plusz forrásokból megvalósulhatnak az elmaradt beruházások és újakat is megvalósíthatnak. Heves megye számára 62,3 milliárd forint induló keretösszeg áll rendelkezésre, ehhez hozzájön még 5 milliárd forint kormányzati támogatás.
 
A támogatandó célterületeken nem változtattak, komplex projektekre is pályázhatnak. Megnyílik a lehetőség a belterületi utak önálló fejlesztésére.
 
BG
Forrás: MTI, Heol, Egriügyek
A képek illusztrációk