Mindenkit vár a megújult egri vár

Befejeződtek a nagy munkálatok az egri várban: több új attrakcióval, kiállítással, rendezvényhelyszínnel várja látogatóit a történelmi emlékhely.

Véget értek az egri identitás legfontosabb helyszínének legnagyobb munkálatai: átadták a fejlesztést, amely a 21. század elvárt igényeinek megfelelő, s amelynek köszönhetően mostantól az egri vár több új attrakciót, kiállítási-, interpretációs és rendezvényhelyszínt kínál – tudatta közösségi oldalán Mirkóczki Ádám polgármester.
 
A városatya részletesen is beszámolt az újdonságokról: a főbejáratnál a fogadóépületben pénztárakat, ajándék- és kiadványboltot alakítottak ki. Elkészült a Cipóosztóház, ahol a későbbiekben a korabeli gasztronómiába kaphatnak betekintést a látogatók.
 
Befejeződtek a nagy munkálatok az egri várban
Befejeződtek a nagy munkálatok az egri várban
 
Megújult a Börtönkiállítás is,  a Varkoch kapubástya tetején egy korabeli őrszoba kap helyet – írta a polgármester.
 
A Zászlódombban európai szintű fogadóteret alakítottak ki, mellette található a mosdóblokk, a baba-mama szoba és az információs pont, melyek mind a látogatók kényelmét szolgálják.
 
Itt hoztak létre egy 70 fő befogadására képes mozit is, ahol Szász Attila rendező 1552-es ostromot bemutató kisfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők – zárta beszámolóját közösségi oldalán Mirkóczki Ádám.
 
Fotó: Facebook.com/mirkoczki.adam
 
B.A.