Összegzett az ITM: látványos előrelépés a kerékpárutak esetében

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium summázta az elmúlt év kerékpárutakat érintő fejlesztéseit és építéseit. Méltatták az Eger és Egerszalók közt megépült szakaszt is, összességében pedig elmondható, hogy sokkal jobb ma kerékpározni Magyarországon, mint valaha.

Még tavasszal adták át az Eger és Egerszalók közt fekvő kerékpárút újonnan aszfaltozott öt kilométerét. Ezzel összesen 20 kilométer hosszú, egybefüggő bicikliúton lehet két keréken haladni.

Az egerszalóki szakasz

Az egerszalóki szakasz

 

Bruttó 432 millió forintba került a megépítés, a pénzből új táblákat és bizonyos helyekre korlátokat helyeztek ki, tartós festést kapott az aszfalt. A pénzt minderre az Innovációs és Technológiai Minisztérium adta. Év végén összegezték, hogy országos sikerként lehet elkönyvelni az összes kerékpárút fejlesztést.  

Az Eger-Egerszalók közti felújított szakaszt színvonalasnak tartja az ITM. Emellett a Tisza-tó is teljesen körbekerékpározható, a Balatoni bringakör építése pedig sokat haladt előre. Minden felújtás, karbantartás vagy nulláról felépítés sokkal biztonságosabbá és élvezhetőbbé tette a biciklizést országszerte. 2020-ban összesen 85 kilométernyit építettek a kétkerekűvel közlekedőknek, amelyre 8,5 milliárd forintot költött az állam.  
             
M. A.  
Fotó: bringazas.hu/Tokár Rita