Szennyvízgyűjtő-csatornát korszerűsítenek Egerben

Kétszázötven millió forintot meghaladó összegű kormányzati támogatásból korszerűsítik Egerben a déli iparterület fő szennyvízgyűjtő-csatornáját.

Habis László polgármester elmondta: a fejlesztés a régi vasbeton csatorna és kötéseinek korróziója miatt vált időszerűvé. A munka stratégiai jelentőségű, hiszen az 1977-78-ban épített létesítmény a megyeszékhely szennyvizének 90 százalékát vezeti el - tette hozzá. Jelezte: a beruházás 50 évig szavatolja majd a rendszer üzembiztonságát. A nyomvonal módosításával új, ipari beruházásokra alkalmas terület is létrejön Eger déli részén - húzta alá.

 

Szennyvízgyűjtő-csatornát korszerűsítenek Egerben

A szennyvízhálózat zavartalanul működik a korszerűsítés alatt

 

Tájékoztatása szerint a 260 méter hosszban elkészülő korszerűsítés várhatóan augusztusig tart, ez idő alatt a szennyvízhálózat zavartalanul működik. Az élő csatornára kötéseknél nagy teljesítményű átemelő szivattyúkkal biztosítják majd a folyamatos üzemet. A polgármester emlékeztetett: a mostani fejlesztés előzményeként 2017 nyarán már módosították a városi fő szennyvíz-gyűjtőcsatorna nyomvonalát, mintegy 200 millió forintos önkormányzati forrásból, 250 méter hosszban. A beavatkozást akkor a ZF Hungária Kft. új gyártócsarnokának építése tette szükségessé, amellyel a cég csaknem 800 új munkahelyet teremtett.