Turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot alakítanak ki Egerben

Egy pályázatnak köszönhetően 7 partnerrel együttműködve turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoznak létre Egerben.

A Heves Megyei Szakképzési Centrum Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program keretében 274 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott arra, hogy a Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hozzon létre.
 
Felszolgálókat is képeznek az új ágazati képzőközpontban
 
A központban jövő évtől 25 felszolgáló, 20 szakács, 5 cukrász és 5 pék-cukrász szerez majd szakmát, a 2024/2025-ös tanévtől pedig élelmiszeripar és sportágazat 1-1 képzésével bővül a szakképzés.
 
A tanulók valós vállalati körülmények között, modern vendéglátóipari eszközöket használva sajátítják el a szakmát. A végzettek magas színvonalú szaktudással és munkatapasztalattal kerülnek ki a munkaerőpiacra.
 
A projekt keretében felújítják a tankonyha tetőszerkezetét, korszerű konyhai gépeket állítanak üzembe, nagyteljesítményű konyhai elszívórendszert és korszerű LED-világítás kerül kiépítésre.
 
A képzőközpont átalakítása mellett a képzés módszertana is megújul, a szakoktatókat továbbképzésre küldik, a diákok pedig műhelymunkákon vehetnek részt.
 
BG
 
Forrás: MTI, Heves Megyei Szakképzési Centrum
A képek illusztrációk