Új alpolgármestert neveznek ki Egerben

Mirkóczki Zita helyett új alpolgármestere lesz Egernek, az Egységben a Városért Egyesület színeiben mandátumot szerző politikus önkormányzati képviselőként dolgozik tovább - jelentette be sajtótájékoztatón a város polgármestere.

Mirkóczki Ádám aláhúzta: a személycserét ő kezdeményezte a vírushelyzetet követő hónapokra, évekre tartósan prognosztizálható gazdasági és szociális válság miatt. Eger új alpolgármestere májustól Farkas Attila, a városi közgyűlés szociális és családügyi bizottságának jelenlegi elnöke lesz, aki "már az elmúlt hetekben is irgalmatlanul sok munkát végzett e területen" - fogalmazott. Ezzel párhuzamosan megszüntetik az elmúlt tíz év vitatott döntéseit vizsgáló bizottságot, "mert ebben a helyzetben a múlt hibái helyett a jelen és a jövő problémáira kell koncentrálni" - mondta a polgármester, megjegyezve, hogy a döntéssel egyúttal pénzt takarítanak meg.

 

Új alpolgármestert neveznek ki Egerben

 

Az új típusú koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban arról is beszámolt Mirkóczki Ádám, hogy eddig 7500 mosható és fertőtleníthető maszkot vásárolt és osztott szét az önkormányzat a helyi háztartásoknak. A napokban további hasonló mennyiség beszerzése és kiosztása várható - tette hozzá. Közölte: több karitatív szervezettel is megállapodtak a még hatékonyabb segítségnyújtás érdekében. Szólt arról is, hogy a kormány által elvont gépjárműadó mintegy 175 millió, míg az idegenforgalmi adó 200 millió forintot meghaladó összegű kiesést jelent Eger idei költségvetésében.