Újak készülnek, régiek megújulnak - Gyalogátkelőhelyeket fejleszt Eger

Két év alatt húsz új gyalogátkelő jött létre a városban, nem ér azonban véget a fejlesztés: további tervek készülnek a zebrákat illetően.

Folytatódik Egerben a kijelölt gyalogátkelőhelyek fejlesztése – tudatta közösségi oldalán Mirkóczki Ádám polgármester.
 
Mint írta, két év alatt, 2021-ben és 2022-ben összesen 20 gyalogátkelőhelyet létesítettek a városban.
 
Ezek közül 2021-ben 10 új és 4 felújított készült el, 2022-ben 5 új épült és 1-et újítottak fel. A fejlesztések összesen 85.302.613 forintból valósultak meg.
 
Nem ér azonban véget a fejlesztés: 2023 tavaszán három zebra készül Eger forgalmas területein, így  a Vécsey-völgy és a Cifrakapu utcában – hívta fel a figyelmet a városatya.
 
Folytatódik Egerben a kijelölt gyalogátkelőhelyek fejlesztése
Folytatódik Egerben a kijelölt gyalogátkelőhelyek fejlesztése
 
A Cifrakapu utcában bruttó 7 millió forintból alakítanak ki két gyalogos-átkelőhelyet: az egyik a Cifrakapu-Malom utcák sarkán, a másik a Tetemvár utca – Cifrakapu utca sarkától néhány méterre készül majd el.
 
A harmadik zebra - bruttó 8,9 millió forintos összköltséggel – egy szintén frekventált területen, a Vécsey-völgy utca 61. szám előtt létesül majd.
 
Mirkóczki Ádám megjegyezte, hogy a közelben az úttest mindkét oldalán buszmegálló található, így kiemelten fontos, hogy a buszról le – és felszállók balesetmentesen át tudjanak kelni a forgalmas úton.
 
A szerződés aláírásával a kialakításhoz kapcsolódó munka elkezdése zöld utat kapott – tudatta közösségi oldalán a polgármester.
 
Fotó: facebook.com/mirkoczki.adam
 
B.A.