A Bosch továbbfejleszt maklári üzemének gyártókapacitását

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. továbbfejleszt maklári üzemének gyártókapacitását.

A Bosch több mint 52 milliárd forintból 70 ezer négyzetméteren új termelési és logisztikai területet alakít ki. A beruházás részeként csúcstechnológiájú gyártó- és összeszerelő létesítményeket, szerszámüzleteket, logisztikai raktárakat, integrált szerviz- és irodaközpontot hoznak létre.
 
A maklári üzemben elektromos kormányművekhez gyártanak alkatrészeket 
 
A Robert Bosch Automotive Steering Kft. személygépjárművekbe kormányműveket, tehergépjárművek számára kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállít a világ több mint 100 járműgyártójának.
 
A vállalat elődje, a ZF Lenksysteme Hungária Kft. 2003-2014 között működött Egerben. A cég megalapítástól kezdve több mint tíz éven át összeszerelési, valamint felújító tevékenység folytatódott. 2006-tól kezdődően a kormányoszlopok gyártása is elkezdődött, 2012-től a vállalat tevékenysége a hidraulikus mellett elektromos kormányművek összeszerelésével, valamint a kulcskompetenciának számító fogasléc és kormányanya alkatrészgyártással bővült.
 
2014 óta Egerben hagyományos, hidraulikus, míg Makláron elektromos kormányművek készülnek. 2015-ben a Bosch a vállalat 100%-os tulajdonosa lett a cégnek, azóta Robert Bosch Automotive Steering Kft. néven működik. A maklári gyárban 2015 májusában elindult az elektromos kormányművekhez készülő fogaslécek és kormányanyák sorozatgyártása. A két telephelyről évente 3 millió kormányrendszert és ezeknek az alkatrészeit állítják elő.
 
A gyárban a kutatás-fejlesztést a gyártáshoz hasonlóan a legmodernebb, Ipar 4.0 megoldások támogatják.
 
BG
Forrás: MTI, Bosch
A képek illusztrációk