A noszvaji húsker szép példája a hazai cégek fejlődésének

Erre Fazekas Sándor a Heves megyei Noszvajon működő Honvéd Húskernél tett látogatásán.

A földművelésügyi miniszter szerint fontos, hogy a családi húsüzemek fenn tudják tartani az adott tájra jellemző ízeket, a gasztronómiát. Ezt a tevékenységet, az élelmiszeripari feldolgozást pályázatok is segítik, ám legfontosabb, hogy jó legyen a recept - szögezte le.


\"Napelemrendszer\"


Vályi Kornél, a Honvéd Húsker Kft. tulajdonosa közölte: sikerrel pályáztak mind eszközökre, mind berendezésekre, sőt egy napkollektor-rendszerre is. A céget 2012-ben alapították, és évente mintegy 40 tonna húst dolgoznak fel hagyományos receptek alapján. Noszvaj mellett Eger-Szilvásvárad-Mezőkövesd térségében vannak jelen áruikkal. 2014-ben 17 millió forint bevételük volt, a tavalyi pedig ennek majd duplája lehet.