Átadták a PreBeton Zrt. új üzemét Erdőteleken

A kormány álláspontja változatlan, a gazdaságvédelem érdekében támogatni kell a beruházásokat, mert azok munkahelyeket teremtenek, és ma a munkahelyek a legfontosabbak - jelentette ki Varga Mihály a PreBeton Zrt. új üzemének átadó ünnepségén, Erdőteleken.

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy a nagyvállalati beruházási támogatási program keretét 40 milliárd forintra megemelték. "A kormány gazdaságvédelmi programja eddig 1,2 millió munkahelyet őrzött meg, 225 ezer munkahely részesült bértámogatásban" - jelentette ki a pénzügyminiszter. A PreBeton Zrt. 5,3 milliárd forintos munkahelyteremtő beruházásához a kormány több mint 2,5 milliárd forintos támogatást nyújtott - mondta. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is szükség lesz az építőipari beruházások további támogatására.

 

Átadták a PreBeton Zrt. új üzemét Erdőteleken

 

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: nem csak munkahelyteremtést és gazdasági fellendülést hoz a térségbe a betonelemgyártó üzem, a társadalmi és kulturális életben is fejlődést indít el. Erdőtelek felzárkózását és fellendülését várják a beruházástól. Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója egyebek között arról beszélt, hogy a 185 milliárdos forgalom és a cég tavalyi eredménye tette lehetővé a beruházást. "Az üzem termel, elegendő munkája van" - jelentette ki. Most 50 dolgozójuk van, s a foglalkoztatottak számát akár százra is tudják emelni - tette hozzá. Forgács Jánosné, Erdőtelek polgármestere szerint a beruházás három célt is megvalósít: hozzájárul a munkehelyteremtésre vonatkozó kampányígéretük megvalósításához; az érkező cégek révén az önkormányzati bevételek növekedhetnek; elősegíti a kormányzat családok és emberek védelmét célzó programjának a megvalósítását.

 

MTI/T.D.