Automatizálták és megújították a füzesabonyi céget

A füzesabonyi Fenstherm Future Zrt. kapacitásbővítő és új fejlesztéseket lehetővé tevő beruházást hajtott végre, amelyet a kormány is támogatott 230 millió forinttal. A vállalat környezetbarát struktúrát alakított ki, amellyel nemcsak hatékonyabbak lehetnek, hanem haladhatnak is a korral.  

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy a Heves megyei település félmilliárd forintos beruházását a kormány is támogatta nagyvállalati beruházási támogatási programján keresztül. A vállalat 126 munkahelyet védett meg fejlesztéseivel, és a termelékenység növelése okán továbbiak is létrejöhetnek a jövőben. A Fenstherm Future Zrt. a pandémia alatt sem vált meg embereitől.
 
 
Frissen beszerelt műanyag ablak
Frissen beszerelt műanyag ablak
 
 
A hazai piacra szánják ablakaik 98 százalékát, de a bővítéssel az export értékét is tudják növelni. Nettó árbevételük 2019-ben 4,9 milliárd forint volt. Jelenlegi fejlesztésükkel még hangsúlyosabb szerep juthat nekik a szektorban.  
 
A nyílászárókat értékesítő füzesabonyi cég bővítése a hatékonyság növelésére fókuszált. Mindemellett kevesebb hulladékot termelnek majd üzemükben, és környezetbarát alapanyagokat fognak használni, amellyel csökkentik a vállalak ökológiai lábnyomát - 2021-ben már ez is mérvadó szempont egy-egy beruházás esetében.  
 
Új gyártósorokat szereltek fel, márciusban ezek már teljes kapacitással működnek is. Automatizálták folyamataikat, így az általuk gyártott műanyag ablakkeretek minősége megmaradhat, hosszútávon javulhat is. A vállalat kapacitása nő, az előállított késztermékek száma egyműszakos munkarendben a jelenlegi 65-70 ezerről évi 90-110 ezer darabra növelhető, mondta el a cég a hírt kommentálva.  

 

M. A. 

Forrás: mti