Egészségfejlesztési iroda és lelki egészségközpont nyílt Hevesen

Egészségfejlesztési iroda és lelki egészségközpont nyílt Hevesen, a létesítmény célja a járás 17 településén élők egészségi állapotának javítása - közölte a projektgazda Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet.

A tájékoztatás szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, több mint 80 millió forintból megvalósult beruházás hozzájárul az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához, és ezen keresztül a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, a krónikus és nem fertőző betegségek megelőzéséhez.

 

Egészségfejlesztési iroda és lelki egészségközpont nyílt Hevesen

 

Az iroda hétköznapokon 8-16 óráig fogadja a lakosokat. Szakemberei civil szervezetekkel együttműködve segítik az egészséges életmódra nevelést, a betegségek korai felismerését szolgáló szűréseket és a rehabilitálást. Programjaikra a háziorvosok és a szakrendelők irányítanak betegeket, elsősorban cukorbetegeket, keringési, daganatos, mozgásszervi, mentális betegségben szenvedőket, túlsúllyal élőket. A járásban élő gyermekek, fiatalok egészséges életmódra nevelésében is részt vesznek, a fiatal felnőtteknek a családtervezésben, az időseknek életminőségük javításában segítenek az egészségügyi és szociális területen dolgozók, civil szervezetek munkatársai, önkéntesek.