Gyöngyösön bővítette kapacitását a Modine Hungária Kft

A Modine Hungária Kft csaknem két milliárd forint értékű beruházást valósított meg.

A járműipari alkatrészek előállításával foglalkozó Modine Hungária Kft közel két milliárd forintos beruházást valósított meg, amelyhez az állam 450 millió forint támogatást adott. A cég gyöngyösi és mezőkövesdi telephelyeinek fejlesztéseivel 589 munkahelyet sikerült megőriznie.
 
Új raktárat építettek Gyöngyösön
 
A Modine Hungária Kft a vissza nem térítendő támogatásból 3500 négyzetméter alapterületű, új raktárcsarnokot épített Gyöngyösön, amivel 6 új munkahelyet is teremtettek.
 
A csaknem 800 millió forintból felépített raktárcsarnok 3500 raklapnyi áru egyidejű tárolására alkalmas és további 1700 négyzetméter kiszolgálóterülettel rendelkezik. A cég mindkét telephelyére gépek vásárlását tervezi. A Modine Hungária Kft-nek eddig külső szolgáltatót kellett igénybe vennie a raktározáshoz, de a beruházásukkal most ez is megoldódott.
 
A Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) támogatásával a hagyományosan erős járműipar a második legtöbb új fejlesztést vonzotta, míg a projektek számában minden más ágazatot maga mögé utasított.
 
 
BG
Forrás: MTI, HEOL
A képek. MTI/Komka Péter