Gyöngyösön vallásturisztikai fejlesztést valósítottak meg

Gyöngyösön átadtak egy közel fél milliárd forintból elkészülő vallásturisztikai fejlesztést, mely egy több éven át tartó beruházássorozat utolsó eleme.

Papp Hajnalka, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Nonprofit Kft. projektmenedzsere elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából 492 millió forintot nyert el a városi önkormányzat és a felsővárosi római katolikus konzorciuma.
 
Kiszélesítették a kerékpárutat Gyöngyös és Mátrafüred között
 
Az elnyert támogatásból megvalósulhatott a Szent Bertalan-templom toronysisakjának rekonstrukciója, addig az épület déli tornyában kialakítottak egy látványliftet, a plébánián kávézót és jegypénztárt.
 
Papp Hajnalka elmondta, hogy a Szent Bertalan-templom nagyon fontos turisztikai célpont a térségben egyházi gyűjteményével rendelkező kincstárának és lapidáriumának köszönhetően.
 
A Széchenyi 2020 program keretében felújították a és kiszélesítették kerékpárutat, mely összeköti a Szent Bertalan-templomot a Mátrafüreden található Szent-János templommal.
 
A Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárutat 5 kilométeres szakaszon kiszélesítették. Gyöngyös belterületén a turisztikai látványosságokhoz vezető nyomvonal került kiépítésre.
 
BG
Forrás: Turizmus.com
A képek illusztrációk