Indul Füzesabony városközpontjának építése

Indul az új füzesabonyi városközpont megépítése, a Zöld város projekt megvalósulása. A pályázathoz előzetesen 1 milliárd 150 millió forint állt rendelkezésre, amelyhez a kormány 800 millió forint plusz forrást biztosított, így az alapkőletétel után elkezdődhet a modern városközpont kivitelezése. 

A TOP pályázat megvalósításával Füzesabony nemcsak modernebb, de zöldebb várossá is alakul. Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere az ünnepélyes alapkőletételen elárulta, hogy már évekkel ezelőtt elkezdődött a városközpont kialakításának tervezési folyamata, azonban a kormányhoz kellett fordulniuk, hisz az előzetesen rendelkezésre álló 1 milliárd 150 millió forintos összeg nem lett volna elegendő a projekt teljes mértékű kivitelezéséhez.

Nagy Csaba megköszönte Nyitrai Zsoltnak, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének a segítséget a projekt elindulásához, akinek a közbenjárásával sikerült elérni, hogy a kormány 800 millió forinttal támogassa a projektet. 

A polgármester elmondta továbbá: „Mi itt állunk az alapkőletételnél és a beruházás megindul, de nem dőlhetünk hátra. A legnehezebb szakasz most következik, ezért arra kérem a füzesabonyi lakosokat és vállalkozásokat, hogy ezt viseljék türelemmel. Kérem a kivitelező képviselőit, hogy a kialakított jó kapcsolatot őrizzük meg a beruházás végéig. 14 hónap múlva megújult környezetben találkozhatunk itt”.

fuzesabony_alapkoletetel

Az új füzesabonyi városköpont alapköve

Nyitrai Zsolt is felszólalt az alapkőletételen, aki a városban zajló további fejlesztéseket sorolta: „Megtöltjük élettel az ipari parkot, már két nagy vállalkozás építi a csarnokát, munkahelyet adva ezzel a helyben élő embereknek. Megújulnak Füzesabony útjai, közel 50 utca felújítása várható. Ilyen léptékű útfelújítás sosem volt még a városban, amely így egyre jobban visszanyeri járásközponti szerepét.” 

A képviselő szerint egy komoly település egyik fokmérője, hogy hogyan néz ki a központja és Füzesabony most újra hozzá méltó, modern, zöld központtal fog rendelkezni, majd kifejtette a település számára a további célokat is: „A városközponttal tehát megleszünk. Legyen az új közös célunk az, hogy felüljáróval kössük össze a két településrészt belterületen. Ez a komoly fejlesztés jelentős mértékben segítheti majd az itt élők napi közlekedését, komfortérzetét. Ha jól állnak a csillagok, ez a fejlesztés 2024-ben megvalósulhat. Ebben is számíthatnak Magyarország Kormánya illetve jómagam támogatására.”

Az alapkőletételen elhangzottak alapján a füzesabonyi városközpont megépítése 2022 nyarára fejeződik be. 


Forrás és képek: Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének honlapja
CS.SZ.