Közösségi térként is funkciónál majd a Ziffer Galéria

Ziffer Sándor Galéria időszerű felújításba kezd, majdnem kilencven millió forintos CLLD támogatást kaptak az Európai Uniótól, mely során nemcsak a beltér, hanem a funkció is megújul. A tervek szerint 2021. nyarára már készen várja látogatóit a rendbe tett galéria a hevesi megyeszékhelyen. 

A galéria eredetileg egy zsinagóga volt, 1893-ban építették és Török Bazárként volt ismert. Jelenleg néhány elem emlékeztet e múltra, a jövőben viszont a helyiség konkrét emlék-sarokkal bővül, ahová a holokausztnak emléket állító művészeti tárgyak és történelmi emlékek kerülhetnek.  

 

A karácsonyi Eger

A karácsonyi Eger

 

Felújítják a teljes belső teret, megreformálják a jelenleg szűk lépcsőt, a fogadóteret, új helyre kerül a bejárat - nem mellesleg akadálymentesítés is várható.

Azon túl, hogy a galéria egy belső ráncfelvarráson esik át, funkcióját is bővítik, galéria mellett ugyanis közösségi térként is használható lesz. Tehát összejövetelek, workshopok, meetingek, találkozók, kisebb rendezvények helyszínéül is szolgál majd a hall. A galéria funkciótól sem válnak meg, időszakos és állandó kiállítások is lesznek a Zifferben.

M. A. 
Fotó: mti/ Komka Péter