Teqballasztalt adtak át Kömlőn

A Tanítsunk Magyarországért programban résztvevő oktatási intézményeknek adományozott teqball-asztal nem csupán sokoldalú sporteszköz, de közösséget is teremt - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

Hankó Balázs a Sütő András Általános Iskola Gárdonyi Géza helyi tagiskolájának adományozott teqball-asztal átadásán elmondta: az innovatív sportág, valamint annak hazai fejlesztésű eszközei beleillenek az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Klebelsberg Központ összefogásával létrejött program szellemiségébe. Ahogy a program, úgy ez a játék is együttműködésre alapul és csak egymást segítve lehet minden résztvevő eredményes, illetve sajátíthatja el a sportág magas szintű műveléséhez szükséges ismereteket, technikákat - tette hozzá.
 
sztkiralyi-komlo
 
A Tanítsunk Magyarországért program célja hasonló elvek mentén egyetemisták bevonásával segíteni a 6-8. osztályos általános iskolásokat a pályaválasztásban, illetve a továbbtanulásra való felkészülésben - közölte. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az eseményen arról beszélt: a kezdeményezésben immár 400-nál több egyetemista mentor és 1600 általános iskolás mentorált, valamint közel 60 település vesz részt. A hallgatókat a közreműködő felsőoktatási intézmények kreditpontokkal honorálják. A 2018-ban indult program és a sportági szakszövetség együttműködésének köszönhetően minden csatlakozó általános iskola és egyetem kap egy-egy egyedi tervezésű, TM logóval ellátott plexivel rendelkező teqball-asztalt - tájékoztatott jelezve: az összesen 64 eszközt az érintett általános iskolák és egyetemek októberben megkapják, ezeket az adott intézmény összes tanulója használhatja. A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak.
 
MTI/T.D.