Új beruházás indul a Heves megyei Pétervásárán

900 millió forintból épít új gyártócsarnokot Pétervásárán az erdőkövesdi székhelyű Axis Bentonit Kft, 300 millió forintos kormányzati támogatással.

A bányászattal és feldolgozással foglalkozó vállalat beruházását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, amikor is kiemelte, hogy a vállalat több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az iparágban és az állathigiéniai termékek mellett olyan gyógyhatású készítményeket is képesek előállítani, amelyek rendkívül magas hozzáadott értékkel bírnak.

A 900 millió forintos zöldmezős beruházás által a vállalat egy új, 1200 négyzetméteres gyártócsarnokot épít, amely fejlesztés a jelenlegiek megőrzése mellett 40 új munkahelyet képes teremteni. 

Szijjártó Péter elárulta azt is, hogy a társaság közel megtízszerezi eddigi késztermék előállítására méretezett termelési kapacitását, amely jelenleg 30 tonna készterméket jelent évente, ezáltal a vállalat export piaci jelenléte is megerősödhet. 

axis_bentonit_uzem
40 új munkahelyet teremthet az épülő csarnok 

Továbbá, az Axis Bentonit Kft. ügyvezetője, Szántó László elárulta, hogy az új gyártócsarnokban saját fejlesztésű betonit alapú natúrkozmetikumokat, illetve gyógyhatású állatápoló szereket állítanak majd elő. Az új üzem rezsiköltsége, valamint szén-dioxid kibocsátása várhatóan a nulla értéket közelíti majd meg, köszönhetően a napelemes rendszerek alkalmazásának. 

A nyilvános cégadatok szerint a vállalat foglalkoztatotti létszáma a legfrissebb adatok szerint 51 fő, amely a beruházás által további 40 fővel emelkedhet. 

(Kép forrása: PKTV)
CS.SZ.