Új ipari parkot hoznak létre Gyöngyösön

A Terület- és Településfejlesztési Program keretében új ipari parkot hoznak létre Gyöngyösön.
 
Gyöngyösön 2021 augusztusában tették le a város ipari parkjában az új ipari terület alapkövét, amit a Terület- és Településfejlesztési Program keretéből 690 millió forint vissza nem térítendő támogatásból hoznak létre.
 
A Gyöngyösi Ipari Parkban jelenleg 13 gyár működik
 
Az új ipari park kivitelezője a KM Építő Kft. A munkálatok során közel 1 kilométeres 7 méter széles út és 2,75 méter széles járdaépítés is megvalósul, emellett pedig rendezni fogják a Külső Mérges-patak medrét, ahova 8 méter széles 4,5 méter magasságú hullámosított acéllemez szerkezetű hidat építenek, mely épp befejezési szakaszba lépett.
 
Kovács László, a KM Építő Kft. projektvezetője elmondta, hogy "jelenleg a főpálya 90 %-án elkészült az útburkolat alapja és az aszfalt alapréteg. A beruházás kezdete óta folyamatos a közművek kiváltásával kapcsolatos munkavégzés, a gáz és a víz élőre kötése is megvalósul. Jelenleg a járda építésével kapcsolatos munkák kezdődtek meg a töltés építési munkákkal, amik kivitelezése a közmű kiváltások miatt eddig nem kezdődhetett meg, illetve a 20 kV-os kiváltások a kábel fektetés szakaszában vannak. A csapadékvíz elvezetés műtárgyainak készültsége 70 % körüli”.
 
Még 2021 decemberében terveik között volt, hogy az út majdnem teljes szakaszán a kötőréteget aszfalt szintig megcsinálják, a járda építés nagy részének kopóréteg szintig történő megépítését, a víz, gáz és szennyvíz közművek kiváltásának befejezését és az elektromos munkarészek 60-70-%-ig történő elkészítését megvalósítsák.
 
A gyöngyösi ipari parkba 2002 tavaszán települt az első cég, ahol 13 gyár működik jelenleg. Az új területre azért volt szükség, mert több darabból állóan 20 hektár terület maradt fenn, ami csak a kis-és középvállalkozásoknak kedvezne.
A projekt várhatóan 2022 áprilisában fejeződik be.
 
BG
Forrás Heol, Magyarépítők
A képek illusztrációk