Útfejlesztések várhatók Gyöngyösön és térségében

Gyöngyösön és a környékén is várhatók útfelújítások és karbantartási munkálatok, amelynek köszönhetően biztonságosabbá válik a közlekedés a városban és a Mátra felé.  

A 24-es számú út felújítási munkálatai még a nyáron megkezdődnek, a Mátrába vezető út burkolatának teljes cseréje és megújítása történik meg. Emellett az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint új forgalmi elemeket is építenek. A cél, hogy biztonságossá váljon a közlekedés a térségben, valamint fontos, hogy ezáltal kevesebb fennakadás várható majd a közlekedésben. 
 
 
Nem kell majd dugóban ülni
Nem kell majd dugóban ülni
 

Hiesz György polgármester a Gyöngyösi TV-nek adott interjújában elmondta a 24-es út felújításáról, hogy alapvető érdek, hogy legyen a városon átvezető normális út. A mátrai szakasz véleménye szerint az igazán rossz szakasz, a Gyöngyös külterületéről befelé vezető részek elfogadható állapotban vannak, de ezeket is megújítják. A felújítás érinteni fogja a belterületi utakat is. Hogy ne legyenek fennakadások, a városi forgalmat is át kell variálni, ezt a polgármesterék már terveztetik és egyeztetnek róla a szakemberekkel. Elmondása szerint a városon áthaladó utat nyáron kezdik el, a külterületi részek felújítása ősszel várható. 

Hiesz elmondta, az elkerülőnél lámpás kereszteződés lesz a Bethlen csomópontnál, a polgármester szerint ez létfontosságú elem. A Dobó útra is terveznek egy körforgalmat, de erről még tárgyalások folynak.  

Az ITM közleményben tért ki rá, hogy a városban a nyugati elkerülő és az Északi elkerülő felújításának előkészítése is elkezdődött.  

 

M. A.